Varför är SoRoTos tvångsblandare Ergonomisk?

Se svaret på vad som gör SoRoTos tvångsblandare till några av de mest ergonomiska på marknaden.

Allmänt uttryckt är ergonomi ett försummat ämne på många arbetsplatser, och många som utför hårt fysiskt arbete är omedvetna om många av de risker de tar, eftersom de inte är bra på att lyssna till de signaler som kroppen skickar ut. Därför är det vårt uppdrag att informera dig om vikten av ergonomi på arbetsplatsen och att fortsätta att utveckla våra produkter i en mer ergonomisk riktning.

Våra produkter är utvecklade under mottot "av murare för murare", vilket innebär att ergonomi ingår i var och en av våra produktlösningar. De ergonomiska lösningarna i vår tvångsblandare är vad vi, i samarbete med Charlotte Andersen, ergoterapeut på Vasegårdens Klinikker ApS, kommer att lyfta fram i det här inlägget.

 

Tvångsblandaren är mer ergonomisk än dess alternativ

Men låt oss först börja med grunderna: Varför är en tvångsblandare ergonomisk när du använder den? Det beror på att du minskar eventuell stress på kroppen när du utför saker som att blanda stora mängder material i en cementhink med en omrörare, där du personligen måste tillföra mycket manuell kraft på att göra blandningen (förresten, vår visp för omröring utvecklades med ett speciellt fokus på ergonomi, men det är ett helt separat blogginlägg).

Ett alternativ till tvångsblandaren kan vara en trumblandare, men det är mycket tyngre att manövrera, och att tippa trumman för att överföra blandningen i en skottkärra kräver mycket kraft och styrka.

Men vilka faktorer gör en SoRoTo tvångsblandare ergonomiskt korrekt? Tja, först och främst väger SoToTos tvångsblandare mindre än andra tvångsblandare på marknaden - som till exempel, är vår tvångsblandare med en blandningskapacitet på 120L 30% lättare än andra tvångsblandare på marknaden med samma blandningskapacitet.

Med 40L har vi den minsta tvångsblandaren på marknaden, som uppfanns en gång i tiden för att kunna tas upp höghus, men vi har också tvångsblandare som stora som 300L, vilket ger dig ett brett urval av modeller som kan tillfredsställa många olika behov.

Därefter kan SoRoTos tvångsblandare justeras i höjd med hjälp av teleskopbenen, vilket ger SoRoTos tvångsblandare liknande fördelar som ett höjdjusterbart bord, vilket garanterar optimal arbetshöjd. Charlotte Andersen förklarar här vikten av korrekt arbetshöjd:

 

Teleskopben

"Teleskopbenen på SoRoTos tvångsblandare låter dig justera maskinhöjden enligt dina individuella behov. De minskar stressen på din kropp, så att du kan arbeta med dina händer med en bättre höjd. Jag rekommenderar att du gör tungt arbete med händerna 15-20 cm under armbågshöjd, vilket är möjligt här ".

"Dessutom förbättras ditt tyngdpunkt när du justerar teleskopbenen till den högsta inställningen, vilket gör det betydligt lättare att tippa det för transport. På det sättet använder du mindre muskelansträngning och du belastar ryggen mindre än vad du skulle göra om mixern inte var justerbar i höjd".

Det finns andra fördelar med teleskopande ben än att bara tillåta höjdjusteringar, eftersom de gör det lättare att tippa tvångsblandaren när man behöver flytta den. En annan sak som hjälper till att göra en SoRoTo lättare att transportera är att lasthjulen är placerade på handtagets sidor. Detta beror på att lasthjulen gör det enkelt och bekvämt att lasta en tvångsblandare på en släpvagn eller i ett lastbilsflak, där du låter hjulen gör jobbet för dig. Detta minskar belastningen på axlar och rygg, och det skyddar även ditt fordon eftersom du eliminerar risken för repor.

 

 

Tippgaller för cementbehållaren

Men det är inte bara teleskopbenen på SoRoTos tvångsblandare som bidrar till en bättre arbetshöjd. Ett annat element som hjälper till att ge detta är tippgallret för cementbehållaren som möjliggör placering av cementbehållaren i en mer naturlig höjd. Enligt Charlotte Andersen skyddar det mot kroppsligt slitage mer än vad du kanske tror:

“Genom att höja cementbehållaren 25-28 cm från golvet, minskar du faktiskt belastningen på kroppen med ca 50%"

... säger hon och fortsätter: "... det kan överraska en del att en relativt liten förändring i höjd betyder så mycket mindre belastning. Detta beror emellertid på det faktum att du undviker att lyfta med känsliga delar av kroppen, till exempel din nedre rygg, och därför innebär det särskilt en stor minskning av eventuell stress".

En bättre arbetshöjd är emellertid inte den enda fördelen att placera cementbehållaren på ett tippgaller. Genom att placera cementhinken närmare öppningen av brickan, minskar du också risken för att behållaren ska tippa över när din blandning kommer in i behållaren med hög hastighet. Därför behöver du inte stödja behållaren med en hand medan du öppnar spjället, vilket är en mycket olämplig position.

 

Varför valde vi att ta bort kniven på toppen?  

Det finns många argument för och emot kniven ovanpå tvångsblandaren. Våra tidigare modeller av tvångsblandare kom både med och utan knivar, men av ergonomiska skäl bestämde vi oss för att ta bort den, eftersom vi vill ta ansvar för våra användares välbefinnande. Du kanske undrar vad det har att göra med att vara ansvarig för ditt välbefinnande? Det beror på att kniven används för att öppna säckar av cement etc. på ett mycket olämpligt sätt för kroppen. Detta beror på att lyfta en cementpåse med din utsträckta, upphöjda arm ger ett mycket sämre lyft, baserat på det nationella arbetsmiljöverkets guide om hur man ska lyfta, dra och trycka.

För att vara mer specifik samarbetade vi med Charlotte Andersen för att beräkna belastningen på dina intervertebrala diskar från lyftet av en cementpåse som väger 15 kg, vilket så småningom kan orsaka en hernierad disk.

"Att lyfta en påse med cement som väger 15 kg med din utsträckta arm skapar ett tryck på diskarna i ryggen på nästan 200 kg. En ung, vältränad man kan tolerera ett maximalt disktryck ca 340 kg. Om du inte är vältränad eller ung, kommer du att tolerera mindre. Det betyder att ett enda lyft med din utsträckta arm av en cementpåse som väger 15 kg kan utsätta din kropp för för hög belastning".

Att beskriva hur vi behandlar våra kroppar med konkreta siffror målar en bra bild av det kroppsliga slitage som kan uppstå genom att ha ett fysiskt hårt jobb, och det kan vara riskabelt att behöva släppa en tung påse med cement från en höjd över axelhöjd , eftersom det är exakt vad Charlotte Andersen rekommenderar att du inte gör.

"Med SoRoTos tvångsblandare kommer du att kunna lyfta cementpåsen medan du håller den nära din kropp, varefter du placerar den på toppristen på mixern och öppnar väskan med en kniv medan den ligger på toppristen. På det sättet undviker du att lyfta över axelhöjd och vrida din kropp. Med hjälp av teleskopbenen kan du ställa in mixern till låg höjd tills du har hällt cementet i mixern. Du kan också placera påsen på mixerns tippgaller om du vill dela upp ditt lyft i två handlingar".

 

Är murslevshållaren bara ett försäljningsknep?

När det handlar om ergonomi talar vi ofta om vikt och viktfördelning, men det finns två spännande egenskaper hos vår tvångsblandare som gäller repetitiva arbetsåtgärder, som vi vill nämna när vi avslutar detta blogginlägg. En är vår murslevshållare, som kan verka som ett enkelt försäljningsknep, eftersom det inte är något annat än en liten metallhållare för din murslev, men faktiskt har feedbacken från murare varit att den är mycket användbar, eftersom du använder och lägger ner din murslev otaliga gånger under hela din arbetsdag, och därmed undviker du att böja över flera gånger. Dessutom vet du alltid var du hittar din murslev - så underskatta inte fördelen av en enkel, men smart, funktion som murslevshållaren.

Den sista ergonomiska funktionen som vi vill nämna i det här blogginlägget är maskinens blandningsarm. Det som är speciellt med blandningsarmarna hos SoRoTos tvångsblandare, ergonomiskt sett är det faktum att de är mycket lätta att avinstallera och ersätta utan att använda några verktyg. På det sättet att du undviker att bli hukad över maskinen i en framåtlutad och olämplig position medan du avinstallerar armarna, som görs dagligen i samband med rengöring av maskinen.

Med andra ord är tvångsblandaren ett utmärkt val om du vill skydda din kropp så mycket som möjligt när du blandar olika material, och på det sättet är det en investering i dig själv och din hälsa. På SoRoTo gör vi allt för att införliva de bästa ergonomiska lösningarna i våra tvångsblandare, eftersom vi själva vet hur det är att vara den som håller i påsen.

För att sammanfatta de ergonomiska fördelarna med SoRoTos tvångsblandare, garanterar den korrekt arbetshöjd när det gäller att lyfta cementbehållaren och blandningsmaterial i brickan tack vare vårt tippgaller och teleskopbenen. Vidare förbättras tyngdpunkten med SoRoTos tvångsblandare, som beror både på teleskopbenen och på maskinens låga vikt. Blandningsarmarna är lätta att installera, så att du undviker att stå i en framåtlutad position medan du arbetar med verktyg. Lasthjulen gör det lättare att transportera, förhindra onödig stress och belastning på din kropp.

Du kan läsa mer om hur man arbetar i ergonomiska ställningar i vår blogg: "5 goda råd för bättre ergonomi"