MURAREN SOM BLEV TILLVERKARE

Berättelsen om SoRoTo® börjar 1983 när muraren Benny Andersen beslutade sig för att bygga blandaren som han och hans kollegor behövde. En för inomhusbeläggning, golv, betongrenovering och vanligt murverk.

Blandaren var tvungen att vara praktisk; lätt att flytta upp för trappor och genom dörrar. Och kunna drivas av en vanlig inhemsk utloppsström.

De tvångsblandare som fanns under dessa dagar var alla stora, svåra att hantera och körde på 3-fasad ström - och kvaliteten på blandningen var långt ifrån perfekt.

  

DEN FÖRSTA BLANDAREN BLEV EN SUCCÉ

För att uppnå det resultat som Benny Andersen ville ha var han tvungen att bortse från alla tidigare blandarkonstruktioner, men ändå presenterade han sin nya banbrytande design efter bara några års intensivt arbete.

Det var en tvångsblandare med en kapacitet på 40Liter, vilket var innehållet i en standardpåse under dessa dagar.

Den var så liten att en enda man kunde transportera den till 4: e våningen - och den gick på den vanliga utloppsströmmen.

Den stora innovationen var dock de blandararmar som Benny konstruerade och fick patent på. De garanterade en perfekt blandning och kunde (de)monteras utan verktyg.

Mottagandet från andra yrkesverksamma var bortom förväntningarna: blandaren var en sensation.

Men de danska hantverkarna var upptagna och snart sökte de större maskiner - och de har fortsatt att göra det genom åren.

Idag tillverkar och distribuerar SoRoTo® tvångsblandare på 40, 80, 100, 120, 200 och 300Liter - och en Light-version på 65 liter. Vi distribuerar också transportband och flera andra byggmaskiner i Danmark och över hela världen.

 

SO-RO-TO. FRÅN LOKALT FAMILJEFÖRETAG TILL GLOBALT SAMARBETE

Namnet ”SoRoTo”  är en sammandragning av namnen på Benny Andersens 3 söner, Sonny, Ronny och Tommy. Det var ett uppenbart val, och lätt att uttala på alla språk.

De tre sönerna har alla varit en del av företaget i många år. Tommy Andersen har en teknisk och mekanisk utbildning och både Sonny och Ronny är murare och tegelläggare.

Det finns mer än 30 års erfarenheten inom företaget, såväl som praktiska kunskaper om byggbranschen, vilket utgör en solid grund som vår nya VD, Hans Terney Rasmussen, fortsätter att bygga vidare på.

Företaget växer ständigt; marknaden för SoRoTo Machinery är spridd över större delen av världen nu, och detta har inneburit ett behov av förändring.

Vi började med att flytta hela företaget till en ny plats i Glostrup, nära Köpenhamn. Det betyder att alla våra avdelningar är samlade under ett tak nu, och vårt dagliga liv är synkroniserat.

Våra nya lokaler erbjuder rum för möten och produktvisning i vårt utställningsrum.

 

ANDERSEN-FAMILIEN 

Från vänster: RONNY, TOMMY, SONNY & (fram) BENNY ANDERSEN