MÖT DE STORA TVÅNGSBLANDARNA FRÅN SOROTO®

FUNDERAR DU PÅ ATT KÖPA EN STOR TVÅNGSBLANDARE? ÄR DU OSÄKER PÅ VILKA FÖRDELAR DU FÅR NÄR DU KÖPER EN AV DE STORA BLANDARNA OCH OM EN 200L ELLER EN 300L TVÅNGSBLANDARE ÄR DET BÄSTA ALTERNATIVET FÖR DIG.

I det här inlägget berättar vi om skillnaden mellan de större och de mindre tvångsblandarna, och vad de stora maskinerna är utmärkta på.

Förutom de uppenbara skillnaderna, vad mer gör att de sticker ut? Är vissa blandare lämpligare för blandning av specifika material, till exempel? Kommer de stora maskinerna med extra utrustning som standard, och är det möjligt att köpa extra redskap för de stora modellerna.

Låt oss titta närmare på SoRoTo® 200L och 300L Tvångsblandare.

 

GUMMIER ELLER STÅL?

De stora blandarna används ofta för material som innehåller aggregat - material som rå betong; - därför är de utrustade med gummiblad från start.

De små tvångsblandarna har standardarmar med stålblad och de stora har gummiblad.

Gummibladen på en SoRoTo® 400V-modell är dock ganska speciella. Vid blandning är flexibilitet mycket viktigt och gummi är naturligtvis starkare, eftersom det tål mer tryck. Gummibladen som används på 200L och 300L är gjorda av en gummiblandning, vilket gör bladen extra hållbara så att du sällan kommer behöva nya.

Blandningssystemet på de större tvångsblandare (200L och 300L) från SoRoTo® - avbildade med de starka och hållbara gummibladen.

 

Du kan köpa blandarna med exakt det blandningssystem du vill ha naturligtvis - till och med hardox-stål, om det passar bättre för det material du blandar.

 

Ska du använda blandararmar med stål- eller gummiblad för din tvångsblandare?

 

EXTRA ELUTTAG PÅ DE STORA BLANDARNA

De tvångsblandare som vi kallar ”små” har storleken 40L, 65L, 80L, 100L och 120L. Vi delar upp blandare i kategorin ”liten” och "stor" beroende på volt och kilowatt - hur hög effekt de har.

De stora blandarna körs på 400V och de små på 240V.

De stora blandarna måste vara starkare och kraftfullare än de små. Trumman är större och blandningskapaciteten är högre.

SoRoTo® 400V brytare med ett extra eluttag

De stora modellerna är också utrustade med ett extra 240 V eluttag som kan användas för arbetsljus, en elektrisk mixer, en dammsugare eller ett transportband. Detta ger dig en överlägsen flexibilitet med mindre extrautrustning.

Kom ihåg att kontrollera om det är tillåtet att använda 240V på din byggarbetsplats.

På SoRoTo® ser vi till att lägga till så många praktiska funktioner som möjligt på våra maskiner. Och funktionerna måste kunna klara av de tuffa miljöer som de utsätts för. De måste kunna arbeta - under en lång tid.

 

FLEXIBILITET & ERGONOMI

Vissa saker gäller för både de små och de stora SoRoTo® Tvångsblandarna. Bland annat finns ett stort fokus på en hälsosam arbetsmiljö vad gäller designen.

Vi har utvecklat SoRoTo® Dust Controller som kan köpas för 80L, 100L, 120L, 200L och 300L. Det fungerar som ett munstycke för en dammsugare och är monterad på insidan av rutnätslocket. Med en stoftavskiljare reducerar du upp till 80% av det farliga damm som annars släpps ut från blandaren när du blandar torra produkter, som gips och liknande.

Dust Controller är monterad på insidan av rutnätetslocket. På detta sätt minskar du upp till 80 % av det skadliga damm som släpps ut.

Vi vill att du ska arbeta i en bekväm höjd. Det betyder att vi ökar trummans bredd istället för dess höjd för att öka blandningskapaciteten. Vi gör det för att säkerställa att lasthöjden förblir lika låg och bekväm som på de små blandarna.

Precis som de små blandarna är SoRoTo® 200Liter och 300Liter utrustade med teleskopben för att göra det möjligt att anpassa den till din perfekta arbetshöjd.

Teleskopbenen på en SoRoTo® tvångsblandare är alltid justerbara med cirka 20 cm, vilket gör att du kan anpassa dem till din perfekta arbetshöjd.

Alla SoRoTo® tvångsblandare är designade för att för att vara så enkla som möjligt att flytta runt. De stora blandarna är därför utrustade med en rad funktioner för att säkerställa enkel manövrering.

Vi försöker naturligtvis hålla vikten så låg som möjligt, men om maskinen ska hålla länge - i hårda och tuffa förhållanden - måste den vara gjord av järn med en viss tjocklek, vilket innebär viss vikt. Så vi ger maskinerna funktioner för att göra dem lättare att flytta runt istället.

 

SoRoTo® 200Liter tvångsblandare

200L-blandaren har lasthjul, precis som de små blandarna. Detta gör det enkelt att lasta den på en lastbil eller ett släp.

SoRoTo® 200L väger 175 kg. Det är en vikt som fortfarande är hanterbar - med den optimala balanspunkt som maskinen har. 200L tvångsblandare liknar de små på många sätt. 200L-blandaren är designad som en korsning mellan de små blandarna och den stora 300L-blandaren. Vi har sett till att de två drivhjulen i massivt PU-skum är placerade något under blandaren, som med SoRoTo® 120L tvångsblandare vilket innebär att balanspunkten är perfekt när du tippar maskinen - och till och med är så lätt att man kan manövrera runt den. När maskinen laddas rekommenderar vi dock två personer för jobbet för att undvika onödiga, ohälsosamma lyft.

GÅ TILL 200L TVÅNGSBLANDARE

 

SoRoTo® 300 tvångsblandare

300L är helt enkelt för tung för att ladda på en lastbil, så lastningshjul beaktades aldrig när maskinen designades.  Ryggen ska inte utsättas lyft på 249 kg - även om du bara tippar maskinen.

300L tvångsblandare är utrustade med 3 krokar för lyft med en lyftanordning eller en kran, men vi har också gjort plats under blandaren för att flytta den med en gaffellift. Så du har många alternativ att flytta din 300L-mixer på byggplatsen.

300L har tre pneumatiska gummihjul och en stolpe för att göra det lättare att dra och skjuta maskinen.  De pneumatiska hjulen gör maskinen studsigare och mer flexibel, vilket behövs när maskinen. bär tunga laster och kör över hinder och gropar på byggplatsen.

Hjulen är dessutom avtagbara. Med ett enkelt klick tas de bort och teleskopbenen kan sänkas ner till marken, justeras för rätt arbetshöjd och stabilitet.

När blandaren är påslagen kan den röra sig eller studsa måttligt, därför rekommenderar vi användning av teleskopben istället för hjul under drift - för att säkerställa stabilitet.

GÅ TILL 300L TVÅNGSBLANDARE

 

VAD ÄR DE STORA TVÅNGSBLANDARNA FÖR?

Som nämnts tidigare används de stora blandarna vanligtvis för rå betong och liknande. 300L kan blanda så mycket som 700 kg betong åt gången.

Det är därför SoRoTo® 300L ofta kombineras med en silo. Storleken på trummans och den justerbara höjden innebär att den kan monteras perfekt för silons urladdningsränna.

Det är givetvis möjligt att byta ut gummibladen till hårdox stålblad, men det är först och främst nödvändigt om du blandar produkter som innehåller lim, epoxi eller harts (gummiasfalt, epoxigolv eller liknande).

När du blandar dessa produkter, kommer det att finnas rester på gummibladen efteråt, vilket är omöjligt att rengöra på det sätt som du vanligtvis rengör din blandare, när du blandar cement, murbruk eller betong. Istället behöver du använda eld eller kemikalier för att få bort det, och gummi tål inte det, därför behöver du stålblad.

När du avgör om du behöver en SoRoTo® 200L eller en SoRoTo® 300L tvångsblandare måste du titta på hur du ska använda maskinen.

Precis som de andra SoRoTo® tvångsblandare kan 200L och 300L blanda följande (kom bara ihåg gummiblad när du blandar material med aggregat):

För att sammanfatta, här är två korta listor med punkter:

 

SoRoTo 200L TVÅNGSBLANDARE

Blandningskapacitet: 200L

 • Har en blandningskapacitet på 200Liter, vilket bara är 70L mindre än 300L:s blandkapacitet.
 • Har två små lasthjul på toppen för att enkelt ladda den på en lastbil eller släpvagn.
 • Har två flexibla, punkteringsfria PU-skumdrivhjul, placerade för optimal balans när du tippar maskinen.
 • Teleskopbenen justeras upp till 138 cm för optimal arbetshöjd.
 • Väger bara 175 kg.
 • Kör på 400V (3-fasad) och har ett extra 240 V-uttag för arbetsljus, omrörare, dammsugare, transportband eller liknande.
 • Perfekt för murbruk, betong, beläggningar, kakellim, harts, epoxi och mer.
 • Valfritt: stålbladssystem för blandning med lim, harts eller epoxi. Båda systemen kan köpas som standard och som tillägg.
 • Håller upp till 5 murare/plattsättare upptagna i taget

 

SoRoTo 300L TVÅNGSBLANDARE

Blandningskapacitet: 270L

 • Är utrustad med en stolpe och 3 flexibla pneumatiska gummihjul. Detta gör det enkelt att flytta maskinen på en byggplats.
 • Hjulen kan tas bort och arbetshöjd justeras för stabilitet och bättre arbetshöjd.
 • Har en perfekt storlek för kombination med en silo.
 • Valfritt: Turbo-arm för en snabbare blandning (murbruk).
 • Har lyftkrokar för transport med hiss eller kran, och kan också flyttas med gaffeltruck.
 • Körs på 400V (3-fasad) och har ett extra 240V uttag för arbetsljus, omrörare, dammsugare eller transportband.
 • Blandar upp till 700 kg betong
 • Perfekt för murbruk, betong, beläggningar, kakellim, harts, epoxi och mer.
 • Valfritt: stålbladssystem för blandning med lim, harts eller epoxi. Båda systemen kan köpas som standard och som tillägg.
 • Väger 249 kg
 • Håller upp till 6 murare/plattsättare upptagna i taget

 

EXTRA: TURBO-ARM FÖR 300L BLANDARE

Det är enkelt och effektivt att blanda tunnflytande murbruk eller beläggningar med SoRoTo® Turbo-arm.

Förutom Turbo-armens rotation runt axeln, roterar de tre små armarna också runt sin egen axel. Det minskar den tid det tar att blanda tunt flytande material.

OBS: Eftersom Turbo-armen roterar ganska snabbt kan temperaturen stiga och inte alla material klarar det.

Turbo-arm för en SoRoTo® 300L Tvångsblandare - för tunt flytande material.

Precis som gummi- och stålblandararmarna är turbo-armen lätt att montera.

Se hur du monterar turbo-armen här

Observera att turbo-armen endast kan användas på SoRoTo® 300L Tvångsblandare!