HUR DU AVGÖR: BLANDARMAR MED STÅL- ELLER GUMMIBLAD FÖR DIN TVÅNGSBLANDARE?

VISSTE DU ATT VI HAR BLANDNINGSSYSTEM MED BÅDE STÅLBLAD OCH MED GUMMIBLAD? OCH VARFÖR?

Det unika SoRoTo® Blandningssystemet

När Benny Andersen, grundare av SoRoTo® och utvecklade det unika SoRoTo® Blandningssystem, visste han att det skulle bli något stort, så han skyndade sig och patenterade sin uppfinning.

De fyra blandningsbladen på stålsystemet är utformade för att nå alla hörn i blandaren. och leverera en jämn, homogen blandning - snabbt. De flesta produkter är faktiskt färdiga inom 5 minuter. 

Kom alltid ihåg att följa riktlinjerna för materialet! Det kan vara stora skillnader mellan rekommendationerna från olika tillverkare.

Förutom antalet blandarmar och rätt vinkel på bladen, ville Benny att det skulle vara enkelt att ta bort blandningssystemet - det är därför du naturligtvis kan ta bort blandararmarna utan verktyg.

Det betyder att blandaren. enkelt att kan rengöras efter användning - och det är otroligt enkelt att byta från stål till gummi och gummi till stål, om du plötsligt behöver blanda ett annat material.

Läs vår FAQ: Hur jag underhåller och rengör min tvångsblandare

Skillnaden mellan gummiblad och stålblad

Anledningen till att det finns två olika typer av kompletta blandarsystem är inte att vi designade en lyxmodell och en standardmodell, som vissa tror. De är helt enkelt designade för olika användningsområden.

Stålbladen är bäst för de flesta produkter. De får tag i varje sista bit av materialet, om de justeras och vinklas korrekt - och sedan effektiviserar de fyra armarna processen, gör det mer effektivt och resulterar i en färdig blandning på 3-5 minuter.

Du bör dock använda gummiblandare när du blandar material som innehåller aggregat, till exempel betong. För alla produkter med aggregat på minst 8 mm. Gummisystemet med de 3 gummibladen och gummikilarna i tvärfogen kan utan problem blanda material med aggregat upp till 32 mm i diameter.

Gummibladen - i kombination med gummikilarna i tvärleden - är utformade för att vara flexibla om en sten fastnar mellan bladen och trumman.

Om du använder stålblad på din mixer, när du blandar innehållet med aggregat, måste maskinen använda kraft för att få bladen att gå runt om en sten fastnar. Detta kan skada trumman. och kugghjulen, och blandarmarna kan böjas eller till och med gå sönder.

Om en sten fastnar ändå är maskinen lyckligtvis utformad med fjäderstift ovanpå axeln. Dessa kommer att böjas eller brytas snarare istället för till exempel växlarna - och de är mycket billigare att byta ut. Läs mer om fjäderstiften här.

Avslutningsvis: det är ganska smart att använda gummiblad för material som innehåller aggregat, men stålblad är snabbare för annat material på grund av den extra armen.


Har du någonsin undrat vad "-30", som står framför din SoRoTo® blandare efter storleken står för? Exempel 100L-30

Det betyder att din SoRoTo® Tvångsblandare körs med 30 omgångar per minut, vilket är den perfekta hastigheten för att blanda de flesta produkter.

Du måste vara medveten om din blandares hastighet. Om den blandar med för många varvtal förkortas sällan blandningstiden. Istället blir blandningen obrukbar.

I vissa fall aktiveras molekylerna för snabbt om de överhettas. Härdningen kommer att börja för tidigt, och blandningen blir klumpig och hamnar i soptunnan.

Så låt maskinen göra sitt jobb och följ tillverkarens instruktioner.

Vissa produkter gör sig bäst piskade - det vill säga blandade med mycket kraft. Därför erbjuder vi också en VARIO-modell som kan justeras beroende på vad du blandar.

 

2 cementblandare i 1

När du köper en SoRoTo® Tvångsblandare väljer du om du vill ha ett blandarsystem med stål- eller gummiblad.

Standardversionen av en liten tvångsblandare (40L - 120L) levereras med stålblad, och stora tvångsblandare (200L och 300L) har gummiblad som standard. Ett blandarsystem har alltid fyra armar som standard.

Anledningen till att standardversionen på de stora 400 V-modellerna skiljer sig från de små 230/110 V-modellerna är att de större maskinerna oftare används för att blanda material som betong och murbruk. Och de små maskinerna används företrädesvis för murverk avsett att användas inomhus, så som gips, kakelbeklädnad och andra beläggningar.

Vi rekommenderar att du köper standardversionen och sedan köper en komplett uppsättning av det andra blandarmssystemet på sidan. På så sätt får du 2 maskiner i 1, eftersom hela blandarsystemet enkelt kan tas bort och därmed är utbytbart.

 

BRA ATT VETA:

 • SoRoTo® Tvångsblandare 40L och 65-Light finns inte med gummiblad.
  Om du inte är säker på vilken storlek din blandare är, kan du hitta de olika måtten här.

   
 • Blandararmarna slits ut snabbare om du använder maskinen ovanligt mycket eller inte rengör den tillräckligt väl. I dessa fall kan en ny uppsättning blandararmar förnya och förlänga maskinens livslängd om och om igen. Om armarna och bladen är korrekt inställda förkortar de blandningstiden och förbättrar blandningens kvalitet. Detta minskar avfallet och minskar behovet av rengöring. Så se till att du tar hand dina maskiner, justerar och rengör dem.
   
 • Kom ihåg att vi också har SoRoTo® Turbo-arm. Turbo-armen ersätter en av de vanliga armarna på en SoRoTo® 300L Tvångsblandare. Turbo-armen är enbart avsedd för väggmurbruk, gips, murbruk och andra blandningar med låg viskositet, eftersom den, som det står i textrutan ovan: många produkter överhettas lätt om maskinen kör för snabbt - men dessa produkter är bättre när de piskas.
   
 • Har du en gammal, begagnad tvångsblandare med bara 2 fjäderstift, är det inga problem att montera en ny uppsättning blandarmar - även om den är avsedd för 4 fjäderstift. Du kan också köpa nya fjäderstift (om de gamla böjs eller gått av) och borra nya hål för dem. En stencil, guide och borr ingår i paketet. Är du nyfiken på hur du ändrar dem, läs vår FAQ: Hur ändrar jag fjäderstiften?