10 SKÄL TILL ATT VÄLJA ETT SOROTO® TRANSPORTBAND

VI GER DIG 10 GODA SKÄL ATT VÄLJA ETT TRANSPORTBAND FRÅN SOROTO®

Det finns ett antal skäl att välja ett SoRoTo® Transportband. I slutet av detta inlägg ger vi dig en kort lista med goda skäl, men vi börjar med detaljerna.

Se också vår video om våra transportband

Hur långt bör det vara? Och är seriekoppling ett alternativ?

SoRoTo® Transportband finns i 5 längder: 2 m, 3,3 m, 4,5 m, 6 m och 8 m.

Du kan använda alla storlekar för samma ändamål, men vissa är mer passande för vissa syften än andra. Till exempel är transportbandet på 2m bra för trappor, eftersom de flesta trappuppgångar är exakt 2 meter breda.

För många är en kombination av olika längder optimal.  Med olika längder kan du skapa den exakta längden du behöver och till och med smartare: du kan komma runt, över och under de hinder som du möter.

Vi har sett transportband anslutna över simbassänger, genom fönster ur källare, i saftbarer för apelsinskal på festivaler och ner för långa spår i rubingruvor.

Alla transportörer inkluderar byggnadsställningar, både fram och bak, för montering på ställning.

Det faktum att du har möjlighet att seriekoppla och montera på byggnadsställningar gör det enkelt sätta ihop och bygga ett transportbandssystem som kan flytta nästan allt som behöver flyttas från A till B.

Standardutrustning ingår

När du köper ett SoRoTo® Transportband ingår en transportundervagn med hjul. De kan enkelt klickas av och på och placeras var som helst på bandet för att uppnå den vinkel du vill ha.

OBS: Den möjliga vinkeln beror på vikten och volymen på materialet som flyttas. Material som är väldigt lätt kommer att röra sig bakåt i en stor vinkel.

Använd diagrammet nedan för att kontrollera om önskad vinkel är möjlig med längden på transportbandet du vill ha eller har.

Diagrammet visar att t.ex. både transportbandet 6 m och 3,3 m kan nå 3 m i luften vid 30 ֯ respektive 45 ֯. Frågan är då: Vad för material kommer du att transportera? Mycket lätt material kommer förmodligen att falla bakåt i 45 ֯ vinkel, men kanske kommer det att vara okej med ett bälte med höga vagnar. Tungt och vått material kommer dock inte att vara ett problem i en stor vinkel.

Ett SoRoTo® Transportband levereras komplett med en standard inmatningsenhet som passar de flesta ändamål. Du kan köpa en inmatningstratt för lastning med skottkärra, en dumper eller en minigrävare.

 

En öppen och lätt aluminiumskonstruktion

SoRoTo® Transportband är superlätta. De är utformade med en aluminiumsbotten och en öppen konstruktion (öppen på sidorna, designade bland annat för att minimera mängden tungt stål), vilket innebär att en enda person kan förflytta även det 8 m långa transportbandet.

Hålen i stålplattorna under PVC-bältet har flera fördelar. De kyler maskineriet och bältet och säkerställer också att maskinen delvis rengör sig själv under drift. Smuts under bältet faller helt enkelt bort genom hålen och ut genom de öppna sidorna.

Stålplattorna är modulära; utbytbara i korta sektioner. Modulerna passar alla storlekar, så om du har flera SoRoTo® Transportband kan du ha ett litet antal plattor lagrade för att sätta på något av 2 till 8 meter transportbanden.

Stålplattor i sektioner: I modul 1 är plattan placerad vid inmatningsenheten och den förstärkta plattan (modul 3) är monterad ovanpå. Modul 2 är stycket som följer och som dupliceras på de längre transportörerna. Bilden visar plattorna du behöver för ett 3,3 m SoRoTo® Transportband. Ta en titt på reservdelslistan, sida 3.

Anpassa ditt SoRoTo® Transportband

SoRoTo® Transportband är lätt anpassningsbara för olika ändamål.

T.ex. vi har många typer av motorer för våra maskiner. Standarden är en 240V/110V motor, som går 32 cm/sek, men vid behov kan du få en 400V-motor, precis som du kan få en med möjlighet till variabel hastighet (Vario). Du kan köpa ett transportband som går fram och tillbaka, ett för extrem värme och ett för extrem kyla.

Du kan få ditt SoRoTo® Transportband som du vill.

Flyttar 322 ton på en dag

Ett SoRoTo® Transportband som är laddad med torr jord, kan transportera ca. 80 kg jord per meter.

Transportbandet rör sig 32 cm/sek. Om du fortsätter att ladda transportören under en 8-timmars arbetsdag flyttar du 322 ton!

Det varierar naturligtvis med avseende på materialets vikt och volym.

Ett SoRoTo® PVC-bälte kan vara många saker

Ett standardbälte har 10 mm höga vagnar. Vagnarna går över bältet med ett ungefärligt 30 cm mellanrum mellan dem. De transporterar materialet framåt - och ser till att ingenting rör sig bakåt när transportören är i vinkel.

Standardbälten (2) passar de flesta ändamål. Det används för byggavfall, jord, sand, spillror och liknande.

Men naturligtvis har vi andra bälten att välja mellan (se bilden under):

Bälten utan bärare (1) används för tungt och vått material, dvs. våt betong; bälten med höga vagnar på 30 mm (3) är för lättare material som hö och träflis.

Om ditt transportband utsätts för mycket slitage, finns det möjligheten att köpa det förstärkta bältet (4), som är i tre lager och har en mycket tuffare draghållfasthet.

SoRoTo PVC-bälten: De olika typerna av SoRoTo® bälten är utmärkta för olika ändamål.

Ett SoRoTo® Transportband kan anpassas för nästan alla ändamål. Bland annat:

 • Rivning
 • Konstruktion
 • Schaktning
 • Landskapsplanering
 • Jordbruk
 • Vinodlingar
 • Skrotningsanläggningar
 • Och mycket mer...

10 skäl att välja ett SoRoTo® Transportband

Vi har sammanfattat de många, många orsakerna till bara 10, som du kan ladda ner och skriva ut.

 • Lätt aluminiumkonstruktion
  vilket innebär att en person kan flytta till och med 8 m SoRoTo® transportband med lätthet.
   
 • Unikt modulsystem
  Stålplattorna är modulära och kan bytas ut i korta sektioner, som passar alla storlekar, vilket hjälper till att hålla utgifterna till ett minimum.
   
 • Lätt utbytbara PVC-sidolister
   
 • Standardinmatningsenhet och undervagn ingår
  Ingen extra investering, transportbandet är komplett.
   
 • Självrengörande och kylande stålplattor
  Hålen i plattorna kyler maskineriet och håller bältet rent under drift.
   
 • Extra förstärkningsplattor vid inmatningsenheten
  Vid inmatningsenheten har transportbandet stålplattor med dubbla lager, eftersom risken för slag är högst här.
   
 • Punkteringsfria däck
  Däcken på undervagnen är solida och punkteringsfria.
   
 • Stort urval av bälten och motorer
  Eftersom SoRoTo® Transportband säljs över hela världen, och för många olika ändamål, kan vi anpassa våra maskiner till nästan alla användningsområden tack vare vårt breda sortiment av bälten och motorer.
  Ett standard SoRoTo® transportband inkluderar ett PVC-bälte med 10 mm höga vagnar och en 240V/110V-motor.
   
 • TILLÄGG: extra bred inmatningstratt
  för lastning med skottkärra, dumper eller minigrävare.
   
 • TILLÄGG: Kabel för seriekoppling
  Det är möjligt att seriekoppla SoRoTo® Transportband och få exakt den totala längd du behöver.

Glöm inte: SoRoTo® Transportband har testats, prövats och utvecklats under 25 år.

SoRoTo® Transportband håller hög kvalitet - Rough & Tough Machinery